L'Audiència de Navarra no veu «indicis racionals» de terrorisme en l'agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles a la localitat navarresa d'Alsasua i insta el jutge a plantejar una qüestió de competència davant el Suprem perquè la causa s'instrueixi a Pamplona i no a l'Audiència Nacional.

«No és possible concloure que en els fets denunciats hi hagi indicis de la comissió d'un presumpte delicte de terrorisme», assenyala la Secció Primera de l'Audiència de Navarra, estimant el recurs interposat pels nou investigats en l'agressió a dos guàrdies civils i les seves parelles el 15 d'octubre passat, i sosté que la causa ha d'instruir-se a Pamplona.

Per això, insta el Jutjat d'Instrucció 3 de Pamplona a rebutjar l'enviament de la causa al Jutjat Central d'Instrucció número 3 de l'Audiència Nacional i, per tant, plantejar una qüestió de competència davant el Tribunal Suprem perquè decideixi quin òrgan judicial ha d'assumir la investigació.

Com que no veu «indicis racionals» que posin de manifest la comissió d'un delicte de terrorisme, l'Audiència de Navarra conclou que el Jutjat d'Instrucció número 3 de Pamplona és el competent.