Cinc persones han mort i una quarantena han quedat ferides en un atemptat que ha tingut lloc aquest dimecres al migdia a Londres, a l'entorn del pont de Westminster, proper al Parlament britànic. L'agressor va ser abatut a trets per la policia pocs instants després d'haver atropellat mortalment tres vianants i haver apunyalat un agent. Una de les víctimes és una dona gallega.

Scotland Yard i la policia metropolitana de Londres asseguren que es tracta d'un atac terrorista i creuen que només hi va intervenir una persona. Un home, al volant d'un toterreny Hyundai i40 ha dirigir el vehicle contra diversos vianants que hi havia al pont de Westminster, molt concorregut, especialment per turistes que fan fotos del Big Ben. Tres de les víctimes es van produir en aquest moment de l'atac. Seguidament, l'agressor va estrellar el cotxe contra la reixa que envolta el Parlament i va intentar creuar les portes. Va apunyalar mortalment un agent que custodiava l'edifici i finalment va ser abatut a trets per altres agents.

L'atacant va deixar un rastre de terror i sang al llarg del pont i de les portes del Parlament britànic. Personal d'emergències va atendre els ferits al mateix lloc dels fets. També va caldre rescatar de l'aigua una dona que s'hi va llançar per escapar-se de l'agressor. El seu estat és greu.

{C}

Atac terrorista a Londres

Atac terrorista a Londres

Una jove mare d'origen gallec que cada dia feia el mateix recorregut

Entre les víctimes de l'atemptat hi ha Aysha Frade, d'origen espanyol. La seva mare és natural de la localitat gallega de Betanzos, on la jove anava amb freqüència. De fet, una de les seves dues germanes està casada i resideix allà. Aysha Frade realitzava el trajecte en què el va sorprendre l'atemptat diàriament per sortir de fer classes i recollir les seves dues filles petites.

Theresa May, fora de perill

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, no es va veure "involucrada" en l'incident ocorregut al Parlament. Un portaveu de la residència oficial de Downing Street va refusar indicar on era la líder conservadora en el moment en què es va produir l'atac, que va tenir lloc unes hores després de celebrar-se la sessió setmanal de preguntes a la primera ministra a la Cambra dels Comuns.