El líder dels populars catalans, Xavier García Albiol, qui ahir va ser proclamat nou president del partit amb el 92,9% dels vots, va assegurar que aspira a un PP català que «guanyi eleccions» i sigui «referent» entre els catalans «oblidats» i «fins al capdamunt de l'independentisme».

El PPC celebra entre ahir i avui el seu 14è congrés, en què el coordinador general del partit, Xavier García Albiol, va ser proclamat ahir nou president dels populars catalans, que va prendre el relleu d'Alícia Sánchez-Camacho.

«Quan els nostres néts ens ho preguntin, els podrem dir que vam estar al cantó bo de la història, al PP, el partit que va plantar cara als que es volien saltar la llei. I els podrem dir que vam guanyar. Guanyarem perquè estem al costat de la democràcia, perquè és el repte, no ja de la majoria de catalans que volen viure en pau, sinó de la majoria d'espanyols i europeus que no volen aixecar nous murs», va assegurar.

En un discurs en què no va poder evitar plorar en recordar el seu equip a Badalona, ciutat de la qual va ser alcalde, va reivindicar la consecució d'haver aconseguit que el PP passés de no tenir representació abans del 1991 que guanyés les eleccions vint anys després.

«Si de jove el meu somni era ser alcalde, avui és la presidència del PPC i l'assumiré amb una enorme il·lusió, conscient de la responsabilitat del càrrec. Però no és cap fi ni culminació, sinó un instrument que ens ha de servir per aconseguir l'objectiu real que no és un altre que convertir al PP en el partit referent de tots els qui se sent profundament catalans i espanyols», va assenyalar. «Creure enormement en les possibilitats del PP a Catalunya», un partit que «ha d'estar a l'altura del desafiament que alguns plantegen».

Segons el seu parer, «estem en un moment històric on els radicalismes campen lliurement i aquí els pararem els peus, a Catalunya. Podem ser els protagonistes d'una de les millors històries dels llibres del futur i del present més immediat. Unes pàgines que diran que el PP va defensar la convivència, la llibertat i la democràcia, i va guanyar perquè tenia les idees clares». «Podeu tenir l'absoluta seguretat que som el partit constitucionalista amb idees i projecte més clar», va afirmar. «Hem de convertir-nos en el partit referent en el qual puguin veure's identificats la majoria de catalans no independentistes».

I en un missatge molt contundent als membres del seu partit, va recordar que a ell no li agraden els «embolics interns»: «som aquí per guanyar eleccions i no congressos i congressets. És la filosofia que vull per al PPC, guanyar eleccions, a això ens dedicarem els anys vinents».

Per la seva banda, Alícia Sánchez Camacho, en la seva intervenció, en què no va poder evitar les llàgrimes en alguns moments en acomiadar-se del que ha estat el seu equip fins ara i recordar molts moments dels nou anys al capdavant del partit, no va marxar sense fer una crida als catalans.

«La derrota del procés [independentista] es produirà aquest any. I celebro que la ponència d'aquest congrés comenci a parlar del postprocés, cal parlar del demà», va afirmar. Segons el seu parer, Catalunya «ha de tenir una majoria que estigui a favor de la convivència, legalitat, unitat i seguir sent catalans i espanyols. Aquesta majoria silenciosa ha de ser participativa, hem d'estar tots implicats, no només els partits. Serà l'any en què tindrem l'últim desafiament, d'intentar un referèndum o unes eleccions històriques, plebiscitàries o constituents», va concloure.