Unes 10.000 persones han donat avui la benvinguda a la primavera en una multitudinària festa Holi que ha tingut lloc en l'Amfiteatre del Parc Catalunya de Sabadell, segons ha informat l'organització.

El líder d'Esquerra Repúblicana de Catalunya no ha volgut perdre's la festa i ha publicat un vídeo a Instagram gaudint de la mateixa amb els seus éssers estimats.

L'Associació Catalana de Bollywood i el Centre Asana de Sabadell han organitzat per vuitè any consecutiu el Holi, la Festa del Color de l'Índia, en la que s'han llançat a l'aire centenars de quilos de pólvores de colors i s'han ballat danses estil Bollywood.

El Holi, també conegut com el festival de la primavera, dels colors o l'amor, és una festa que va néixer a l'Índia amb la idea d'estendre's a través de les fronteres i les creences, ja que promou el respecte i la integració sense distinció de raça, cultura, religió o diners.

Diverses llegendes se solapen per explicar l'origen, però la més popular és la de Krishna, que no entenia perquè la seva pell era fosca i la de la seva estimada Radha era blanca, pel que la seva mare li va suggerir que tots dos es pintessin de colors per ser iguals i, des d'aleshores, els enamorats es pinten la cara en homenatge al Senyor Krishna.

Per això, els participants del Holi són a anar-hi vestits iguals, de blanc, perquè les seves robes es converteixin en llenços i acabin tots pintats quan es llanci a l'uníson la pintura en pols passat el migdia.

Aquest núvol multicolor es forma amb el llançament coordinat de pigments naturals de textura similar a les pólvores de talc, que sol es poden adquirir al lloc del festival, ja que són importats de l'Índia, i que encara que es netegen amb facilitat de la pell i el pèl, a vegades no se'n van de la roba.

A més del Holi de Sabadell, aquesta festa hindú llança les seves pólvores de colors per altres poblacions com Barcelona, la més multitudinària, o Santa Coloma de Gramenet.