El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, va assegurar ahir que el president espanyol, Mariano Rajoy, traslladarà avui a Barcelona el seu «compromís explícit» amb el Corredor Mediterrani. En declaracions als mitjans a l'estació de Castelló de la Plana, el ministre va remarcar que el Corredor és «una prioritat política, social i econòmica», i va manifestar que aquesta jornada «no és un punt de partida sinó un punt de continuació», on el govern espanyol «continuarà treballant i estenent la mà a la col·laboració» amb Catalunya.

El ministre va agrair la presència del conseller de Territori, Josep Rull, en una taula rodona sobre aquest eix ferroviari, perquè «és bo debatre davant la societat civil i empresarial sobre aspectes fonamentals com el Corredor».

Per la seva banda, el flamant president del PPC, Xavier García Albiol, va evitar avançar quina proposta farà el president Rajoy, encara que va apuntar que «ara que la situació econòmica està estabilitzada i els comptes públics en situació d'equilibri, oferirà inversions que són necessàries».

La vicepresidenta del govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, va confirmar que avui serà a la conferència de Barcelona amb el ministre de Foment. «I després tindrem alguna qüestió d'agenda», va afegir.