Tots els grups menys la CUP van subscriure ahir una declaració en la qual el Parlament rebutja «fermament l' escrache» i la «intimidació» protagonitzada ahir per Arran davant la seu del PPC a Barcelona, ja que la discrepància política «no pot ser mai motiu per justificar cap intimidació».

El PPC havia proposat a la reunió de la Junta de Portaveus una resolució de condemna a l'acció que va protagonitzar la branca juvenil de la CUP a la seu dels populars, un text de rebuig que va consensuar amb la resta de grups parlamentaris i que el van subscriure Junts pel Sí, Ciutadans, PSC, Catalunya Sí que es Pot i el PPC.

Per la seva banda, la portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, va carregar contra el PDeCAT, ERC i CSQP per haver articulat «reaccions de condemna en cadena» contra l'intent d'ocupació d'Arran aquest dilluns a la seu del PP. «Ens han lligat a conceptes de violència i llibertat d'expressió absolutament desvirtuats i banalitzants, són reaccions que han apuntalat un marc mental de violència que imposa el PP», va etzibar en roda de premsa ahir al Parlament. L'esquerra anticapitalista va qüestionar si «posar urnes al carrer és violència» i en aquest sentit va assegurar que les «armes» de l'organització juvenil van ser adhesius i cartells. Gabriel, que hi era, va assegurar que no es va entrar a la seu ni es va passar per la porta d'entrada, va reivindicar les accions de protesta i va afirmar que no hi havia base «per a cap querella».

El PPC, per la seva banda, va presentar ahir una denúncia davant els Mossos d'Esquadra per l'intent d'ocupació de la seva seu per part d'Arran, organització juvenil afí a la CUP, denúncia en què es remarcava la presència a la concentració de la diputada cupaire al Parlament Anna Gabriel i l'exdiputat David Fernández. En la denúncia s'adjuntaven imatges de diverses càmeres de videovigilància, així com un dels cartells i un dels adhesius que els manifestants van enganxar a la façana de la seu central del partit a Barcelona.