Persones més grans de 45 anys sense feina i el subsidi esgotat, la majoria dones amb fills, veuen cronificada la seva pobresa perquè ningú no les contracta. La seva salut se'n ressent i es revelen, impotents, per un futur sense pensió i sense sortida, amb el temor que els seus fills, que viuen en precari, heretin la situació.

La Creu Roja de Catalunya va denunciar ahir la cronificació de la pobresa en moltes famílies amb fills que no poden sortir del pou en el qual els va ficar la crisi i la invisibilització de la seva situació perquè sembla que, després del remuntador econòmic, va deixar de ser notícia que hi hagués persones en situació de pobresa severa. Alguns dels testimonis que l'Observatori de l'organització humanitària recull en el seu desè estudi revelen la desesperació de persones que només poden tirar endavant amb les ajudes socials.

Els testimonis recollits per Creu Roja declaren «amb ràbia i impotència» les seves preocupacions perquè els seus fills «no els falti de res», per afrontar el fred de l'hivern, per poder pagar la calefacció, i no poder trobar feina ja que arribats a una certa edat és difícil trobar un contracte.