L'home que es creu que és el número dos del grup terrorista Estat Islàmic (EI), identificat com a Ayad Hamed al Yamili, anomenat Abu Yehia, ha mort en un atac aeri a l'oest de l'Iraq, segons ha informat aquest dissabte la Intel·ligència militar iraquiana.

En un comunicat, les autoritats iraquianes precisen que Al Yamili era el "ministre de Guerra", i que va ser abatut per un bombardeig a la ciutat d'Al Qaem, fronterera amb Síria, a l'oest de la província d'Al-Anbar, i que es troba sota el control dels gihadistes.

Així mateix, s'ha anunciat que el responsable militar dels extremistes a Al Qaem, Turki Yamal al Dulimi, conegut com Abu Hayar, així com Salem Muzfer a Ayami, àlies Abu Hatab, que és el responsable administratiu d'EI en l'esmentada ciutat, també van morir en l' atac.

Segons informacions que cita la Intel·ligència, l'aviació va dirigir "un cop precís" contra una seu dels dirigents d'EI a l'urbs iraquiana.

No obstant això, no han donat més detalls de si els avions pertanyen a la força aèria iraquiana o a la coalició internacional -liderada per EUA-, ni quan va tenir lloc l'atac.