L´expresident de la Generalitat Artur Mas ha defensat que el judici del cas Palau no ha aportat cap prova nova i que l´única novetat ha estat els pactes entre la fiscalia i alguns dels acusats per rebaixar "escandalosament" al pena. "Entre anar a la presó i no anar-hi hi ha gent que canvia de versió", ha assenyalat. El també president del PDeCAT ha avançat que no aportaria cap novetat en la seva compareixença d´aquest dimecres davant la Comissió d´Afers Institucionals (CAI) del Parlament després que els exresponsables del Palau de la Música Fèlix Millet i Jordi Montull hagin apuntat en el marc del judici a un suposat finançament irregular de CDC a canvi d´obra pública.

Mas ha iniciat així la seva compareixença a la Comissió d'Assumptes Institucionals del Parlament, a la qual ha acudit a petició de tots els grups de l'oposició per donar explicacions sobre el finançament de CDC, després que els acusats del cas Palau de la Música asseguressin que la formació es va finançar amb comissions il·legals d'obra pública.

Mas defensa la integritat d'Osácar

Mas defensa la integritat d'Osácar

L'expresident català ha relatat que no ha tingut "cap inconvenient" i va posar totes les "facilitats" per acudir a aquesta comissió i fins i tot ha apuntat que ell hagués pogut acudir "abans del que ha estat".

"Vostès em tornen a trucar i torno a venir, és el que he fet sempre i crec que almenys es podria reconèixer en els torns de rèplica. Gairebé perdo el compte de les vegades que he comparegut en aquest Parlament per donar compte de temes relacionats amb el finançament de CDC i específicament del cas Palau", ha dit.

En aquest sentit, ha assegurat que ell sempre ha donat "les màxima facilitats" en entendre que era el seu "compromís amb la transparència i donar explicacions, una altra cosa és que les explicacions no els hagin convençut, que suposo que passarà avui el mateix, tant de bo m'equivoqui".

"Però no es pot negar el meu compromís per donar explicacions i amb la transparència, de donar la cara i no voler amagar-me mai", ha assenyalat l'expresident.

Mas ha arribat al Parlament acompanyat de la coordinadora general del PDeCAT i diputada de JxSí, Marta Pascal; el president del grup de JxSí, Jordi Turull; i els diputats Albert Batalla, Antoni Balasch i Albert Batet.

A l'inici de la comissió, s'ha votat i aprovat per unanimitat de tots els grups la compareixença del mateix Mas i de l'exconseller de Justícia i actual diputat de JxSí Germà Gordó.

Els acusats Fèlix Millet i Jordi Montull van asseverar durant el judici del Palau de la Música que Ferrovial feia donacions a CDC a canvi d'obra pública, unes declaracions que van desencadenar un enrenou polític i que van portar a tots els grups parlamentaris, excepte Junts pel Sí (JxSí), a registrar una sol·licitud de compareixença de Mas, que durant anys va ser màxim responsable de CDC.