El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, va presentar ahir la seva candidatura per al nou partit dels Comuns, que va assegurar que està formada des de la diversitat amb l'objectiu de construir un instrument per «superar la Catalunya de la desigualtat», malgrat l'absència de Podem.

A l'antiga Fabra i Coats, Domènech va comparèixer acompanyat de tot el seu equip, que formen l'«Equip en Comú Podem», en un acte on també va participar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que tot i que no és a la candidatura per a la direcció del nou partit de l'esquerra catalana, sí que figura a la llista per a la coordinadora nacional de la nova formació, constituïda per 120 persones.

El discurs de Domènech té especial significació si es té en compte la decisió del líder de Podem, Albano Dante Fachin, de trencar amb el nou partit dels Comuns després d'assegurar que no es compleixen les condicions sobre la participació acordades per totes les parts.

Podem els desitja «sort»

Precisament, Podem Catalunya va desitjar sort al nou partit dels Comuns, que es constituirà de forma oficial el proper 8 d'abril, però va advertir que prefereix fer política «construint de de baix».

«ICV, EUiA i BComú fan un nou pas. Des de @podem_cat us desitgem sort i encert», va expressar la formació a través de les xarxes socials.

A continuació, en un altre tuit, va remarcar: «des de Podem seguim construint des de baix, amb els braços i les portes obertes».

El missatge arriba després que, aquesta setmana, el secretari general de Podem, Albano Dante Fachin, retirés la seva candidatura per encapçalar la direcció dels Comuns. Ho va fer perquè està en desacord amb la mecànica que se segueix per verificar el cens de votants. L'acompanya el secretari general de Podem a Barcelona, Marc Bertomeu.

Ahir es va donar el tret de sortida del procés participatiu d'Un País en Comú, que culminarà el pròxim dissabte 8 d'abril i que servirà per escollir els membres dels òrgans de direcció de la nova formació d'esquerres, que es mantindrà independent de Podem.