El restaurant novaiorquès Eleven Madison Park es va consagrar ahir com el millor del món, en una llista en què El Celler de Can Roca ha quedat en el tercer lloc. Un altre restaurant català, Tickets, apareix en el lloc 25 de la llista dels millors cinquanta del planeta, que elabora la revista britànica Restaurant.

La classificació ha suposat un revés per a l'italià Osteria Francescana, de Massimo Bottura, que ha descendit al segon lloc, i un èxit per al francès Mirazur, de Mauro Colagreco, que ha escalat del sisè al quart lloc.

«Cada vegada hi ha millors restaurants al món, i òbviament un nivell altíssim i amb dret a ser a dalt; és difícil mantenir-nos», va dir a Efe Joan Roca, en acabar la gala celebrada a Melbourne (Austràlia), en la qual van abundar les abraçades entre els xefs i els comentaris sobre els ascensos i descensos que afronten cada any.

El gironí El Celler de Can Roca va cedir el 2n lloc que va ocupar el 2016 per quedar en 3a posició, però va rebre el guardó Art de l'Hospitalitat. Joan Roca va destacar que aquest premi és un reconeixement «a l'equip de sala que rep, amoixa i cuida els clients».

La llista dels deu millors inclou també els restaurants espanyols Asador Etxabarri, a Axpe, i Mugaritz, a Sant Sebastià.