"Ara us diré el que està patint el meu fill. La professora GH es dedica a sacsejar-lo de males maneres, a tibar-lo del braç, se'n burla d'ell, es menja el seu entrepà ... Amb això vull dir que controleu els vostres fills i els pregunteu per aquesta individua ". Aquest missatge va ser enviat al grup de WhatsApp de pares d'alumnes de 5è d'Infantil d'una escola gallega per una de les mares. La progenitora assegurava que el seu fill patia un tracte indegut per part d'una docent del centre i alertava la resta dels pares sobre el seu comportament.

Les seves paraules, però, van generar un efecte invers i van acabar per asseure-la a la banqueta del Jutjat penal 3 de Vigo acusada d'un suposat delicte d'injúries contra la mestra i haurà de fer front a una multa de 1.600 euros en considerar el fiscal que les paraules de la processada són "desqualificatives al bon nom i decència de l'ofesa", ja que no han pogut ser demostrades.

Durant la vista oral celebrada, la denunciada, al seu torn antiga alumna del mateix centre, va reconèixer haver escrit els missatges de whatsapp però mai amb "ànim d'ofendre". "Només vaig escriure el que el meu fill em deia, per saber si també passava amb altres alumnes", va explicar la dona en la seva declaració.

Una setmana després del que ha passat, segons van revelar diversos dels implicats en el cas, hi va haver una disculpa per part de la mare de l'alumne tan personalment com en el grup de missatges, però no va acabar de convèncer la professora denunciada. "Ella es va disculpar al whatsapp per posar aquest missatge, però no pel contingut. Aquest comentari ha suposat un greuge a la meva credibilitat, he perdut pes i ha generat comentaris de pares contra la meva persona que no són certs", relatava entre sanglots la mestra, qui lamentava que aquest episodi havia "trencat la màgia" de la classe.

Problemes amb el berenar

La suposada víctima treballa com a professora de suport al centre i també ensenya el funcionament de la biblioteca als petits des de l'any 1985.

"M'agrada despertar en ells la creativitat i jugar amb els sentits. Per això juguem amb el menjar, el palpem abans, l'olorem, a mi els alumnes em veuen i em diuen monstre del xoriço, i per això el nen pot dir que em menjo el seu entrepà, però només estem jugant. No vull que això es converteixi en un problema però tampoc vull passar-hi de puntetes", va aclarir l'afectada.

Tan la cap d'estudis del centre com l'inspector d'Educació que van declarar en el judici van assegurar que mai van tenir cap queixa referent a aquesta professora i que va explicar els fets als quals es referia el nen tan a la pròpia mare com en un acte de conciliació posterior.

"Encara que es disculpés, ho va fer de mala manera. No hi va haver temeritat en les seves paraules, només desconeixement", insistia l'inspector, mentre la funcionària del centre públic relatava que el nen va "feliç" i sense "por o ansietat" a l'escola.