Els dos candidats a les presidencials franceses que apareixen a l'alça en els últims sondejos, tot i que encara lluny de classificar-se per a la segona volta, el conservador François Fillon i sobretot el radical d'esquerres Jean-Luc Mélenchon, van aconseguir reunir ahir milers de persones en els seus mítings.

Amb uns 70.000 assistents, segons el mateix Mélenchon, al seu discurs al centre de Marsella, en ple moll del port antic, aquest polític va donar una nova prova de la seva capacitat de mobilització tres setmanes després d'una concentració a París a la qual van acudir, sempre d'acord amb les seves xifres, 130.000 persones.

A l'ambient primaveral viscut ahir a la segona ciutat de França que va beneficiar el veterà polític, de 65 anys i antic ministre socialista que va deixar el partit el 2008, s'hi va afegir una enquesta publicada aquest diumenge i que per primera vegada el situa en tercera posició amb el 18% de la intenció de vot, ara al davant de Fillon (17%). L'institut demoscòpic Kantar Sofres Onepoint va constatar en l'estudi que Mélenchon ha pujat sis punts percentuals en tres setmanes.