L'exsecretari de Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta declara avui al judici del cas Pretòria sobre el suposat cobrament de comissions del 4% que, com ja va indicar l'exconseller Macià Alavedra, van percebre tots dos per mediar en operacions urbanístiques.

Abans que comparegui davant la secció segona de la sala penal de l'Audiència Nacional, prosseguirà l'interrogatori a l'empresari Josep Singla. L'igualadí va ser propietari de l'empresa Proinosa, que, malgrat no complir els requisits tècnics del concurs, va resultar adjudicatària de moltes obres que es van realitzar en l'anomenada operació Pallaresa, desenvolupada a la localitat de Santa Coloma de Gramenet.

Després de l'empresari, arribarà el torn a qui va ser home de confiança de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i alt càrrec de Convergència Lluís Prenafeta, que, segons la fiscal Anticorrupció Ana Cuenca, es va servir de la «influència» que tenia en determinats càrrecs públics de Catalunya per mediar en adjudicacions públiques.