Podem va presentar ahir a Madrid el Tramabus, un vehicle amb les cares de polítics, empresaris i periodistes com l'expresident català Jordi Pujol o els expresidents del govern espanyol José María Aznar i Felipe González. Es tracta d'una campanya, que ha arrencat a Madrid, per mostrar «els rostres i els llocs més característics de la trama corrupta que ha saquejat» l'Estat, assegura el partit morat en un comunicat.

Durant el primer trajecte, el secretari general de Podemos i la portaveu d'Units Podem al Congrés, Pablo Iglesias i Irene Montero, van pujar al bus en dos punts concrets: a les Torres Kio, on hi ha la seu de Bankia, i davant de l'edifici d'Endesa. L'objectiu principal és assenyalar la corrupció i les portes giratòries com a «expressió més clara i visible de La Trama», «la xarxa de relacions polítiques i econòmiques que han posat l'Estat i el país al servei dels interessos d'uns pocs privilegiats».

Les imatges gràfiques de polítics, empresaris i periodistes han recorregut parts de Madrid amb el bus que ha llogat Podem. S'hi veuen les cares dels expresidents José María Aznar «va ser a l'epicentre del finançament il·legal que ara coneixem del PP» i Felipe González, a qui acusen també de dur a terme privatitzacions mentre «el seu partit es veia involucrat en tot tipus d'escàndols de corrupció», diu la formació lila recorda que l'exdirigent socialista «continua treballant al servei de les empreses més poderoses» de l'estat espanyol. També hi ha la imatge de l'expresident català Jordi Pujol, que representa «la branca de La Trama que, en base al 3% que es cobrava als adjudicataris d'obra pública, es va fer forta a Catalunya, per finançar l'antiga CiU i enriquir, a més, la pròpia família Pujol».