L'espeleòleg Francesc Gràcia, rescatat a la mitjanit d'ahir després de passar més de dos dies a l'interior d'una cova de molt difícil accés en el terme municipal de Manacor, ha confessat que va arribar a pensar que el seu company, Guillem Mascaró, no havia aconseguit sortir a l'exterior i informar sobre el lloc on estava atrapat. "Vaig perdre la noció del temps, creia que havien passat uns cinc dies, massa temps, així que creia que Guillem no havia pogut sortir i no podrien donar amb mi".

En una entrevista concedida aquest migdia a la cadena Ser, Francesc Gràcia ha recordat que va passar gairebé tot el temps enmig d'una foscor total. "Tractava d'estalviar la pica de la llanterna, així que només la encenia per beure aigua del llac i per a orinar. Però després de tant de temps respirant un aire tan carregat de CO2 a vegades veia algunes coses, com llums o bombolles, i pensava que ja venien a rescatar-me, i quan no arribaven, em desanimava ".

No va estar perdut

Tant Frances Gràcia com el company que el va deixar a la cova, Guillem Mascaró, van explicar que no estava perdut. "Sabíem perfectament on era, que era la gruta en la qual li havia deixat", ha dit Mascaró. "El problema era arribar-hi, perquè l'aigua estava molt tèrbola, era com bussejar en un bol de cacau".

L'espeleòleg, un dels majors especialistes en cavernes submarines de l'illa, ha sortit aquest matí de l'hospital de Son Espases després de passar la nit en observació. Ha comentat que es troba bé físicament i disposat a tornar a explorar aquestes grutes. "Quan surts se't passa tot. Conèixer la Malllorca subterrània és una feina important. La vida continua i cal seguir endavant", ha conclòs.