El portaveu de Ciutadans (Cs) a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, va assegurar ahir que el seu grup no es planteja donar suport a una moció de censura contra el govern de Cristina Cifuentes mentre no es trenqui l'acord d'investidura entre el seu partit i el PP.

Aguado es va referir així a l'anunci del líder de Podem, Pablo Iglesias, que està iniciant contactes amb altres partits per estudiar la possibilitat de presentar una moció de censura a Madrid i la seva petició a Cs perquè deixi de sostenir el govern regional del PP. Aguado va explicar que, «ara per ara, l'única raó» per deixar de donar suport al PP seria un «incompliment» de l'acord d'investidura entre Cs i els populars que va permetre a Cifuentes accedir a l'Executiu autonòmic. El portaveu de Cs al Parlament madrileny va subratllar que l'acord d'investidura inclou tretze punts «directament relacionats amb la lluita contra la corrupció i la regeneració democràtica».

«Fins que no es trenqui l'acord, no ens plantegem altres opcions», va concloure Aguado.

El líder de Podem, Pablo Iglesias, va anunciar ahir que està iniciant contactes amb altres partits per estudiar la possibilitat de presentar una moció de censura a Madrid, i va demanar a Cs que deixi de sostenir el govern regional del PP. Iglesias va avançar al Congrés aquesta intenció de Podem després de la detenció de l'expresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, en una operació contra la corrupció al Canal d'Isabel II; i va reptar Cs a demostrar que no són «el bastó del partit més corrupte d'Europa». El secretari general de Podem va recordar que Cifuentes «fa 26 anys que és diputada» i va ser vocal del Canal d'Isabel II; motiu pel qual considera «molt difícil de creure» que no s'hagués «assabentat de res». Així mateix, va explicar que ja havia parlat amb el secretari general de Podem Madrid, Ramón Espinar, que s'encar-regarà dels contactes amb altres forces polítiques per estudiar la presentació d'aquesta moció de censura, i va garantir que la disponibilitat de Podem és «total». «Estem disposats a estudiar» la presentació d'una moció, va avançar Iglesias, conscient que perquè pugui prosperar es necessitaria el suport de Cs i que aquest partit deixés de donar suport al govern.