La Grossa de Sant Jordi s'ha estrenat aquest 2017 premiant el 51.393. En total, el sorteig ha repartit aquest dijous més de 5 milions d'euros en premis amb una primera edició que ha servit per celebrar el 30 aniversari de Loteria de Catalunya.

El Teatre de Blanes s'ha omplert de públic per assistir en directe al primer sorteig de la Grossa de Sant Jordi. Loteria de Catalunya ha escollit aquesta localitat selvatana perquè és on va caure el primer premi de la Grossa de Cap d'Any del 2016. A partir d'ara, la intenció és anar recorrent el territori per fer els sorteigs a diferents punts de la geografia catalana. El sorteig s'ha fet el mateix dia que es compleixen 30 anys de la creació de Loteria de Catalunya.

La Grossa de Sant Jordi: 51.393

Venut a Barcelona i Girona.

Cada bitllet afortunat està premiat amb 100.000 euros, és a dir, 20.000 euros per euro jugat. També han resultat premiats amb 200 euros per euro jugat els números immediatament anterior i posterior, és a dir, amb 1.000 euros.

Segon premi: 67.555

Venut a Barcelona.

Cada bitllet afortunat està premiat amb 32.500 euros, és a dir, 6.500 euros per euro jugat. També han resultats premiats amb 65 euros per euro jugat els números immediatament anterior i posterior, és a dir, amb 325 euros per bitllet.

Tercer premi: 75.206

Venut al Pont de Suert.

Cada bitllet afortunat està premiat amb 15.000 euros, és a dir, 3.000 euros per euro jugat. També han resultat premiats amb 50 euros per euro jugat els números immediatament anterior i posterior, és a dir, amb 250 euros.

Quart premi: 42.518

S'ha repartit a l'Hospitalet de Llobregat i Tortosa. Concretament, els bitllets premiats s'han venut al Carrefour de la Gran Via, situat a la Gran Via número 75-93, per una banda; i a l'estanc situat al carrer número 13, per l'altra. Cada bitllet afortunat està premiat amb 5.000 euros, és a dir, 1.000 euros per euro jugat. També han resultat premiats amb 20 euros per euro jugat els números immediatament anterior i posterior, és a dir, amb 100 euros per bitllet.

Cinquè: 71.592

Venut a Barcelona.

Cada bitllet afortunat està premiat amb 500 euros per euro jugat, és a dir, 2.500 euros per bitllet. També esgarraparan algun euro els números immediatament posterior i anterior al 71592, amb 15 euros per bitllet.

Com cobrar els premis de la Grossa de Sant Jordi

Els premis es podran cobrar a qualsevol agent venedor de Loteria de Catalunya, a la seu de Loteria de Catalunya i a les oficines de Caixabank, fins al 26 de juliol. Els números que s'hagin adquirit per Internet es cobraran automàticament al compte des d'on es van adquirir els bitllets. Enguany els beneficis nets es destinaran, entre altres projectes, al Pla de refugiats de Catalunya.

Els premis de fins a 120 euros també es pagaran als punts de venda habituals que actualment venen la resta de productes que comercialitza Loteria de Catalunya i als establiments dels supermercats Bon Preu que tinguin instal·lat el terminal. Per cobrar s'haurà de presentar el bitllet original de la Grossa de Sant Jordi.

El Secretari General de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, ha detallat que els beneficis d'aquest any de Loteria de Catalunya es destinaran, entre d'altres, a reforçar el pla de refugiats, inclòs al Programa Català de Refugi.