L'exsecretari general i precandidat a les primàries del PSOE, Pedro Sánchez, va afirmar que el líder de Podem, Pablo Iglesias, «va molt bé» al president del govern, Mariano Rajoy, perquè quan va poder triar entre un president socialista i el líder del PP «va votar» pel segon. Després de recordar a Podem que «fa un any no hauria fet falta aquesta moció de censura a Rajoy», també va demanar a aquest darrer que «assumeixi les seves responsabilitats polítiques», ja que ha arribat l'hora que triï «entre l'interès d'Espanya i el seu interès particular».

Per part seva, el precandidat a la secretaria general del PSOE Patxi López va demanar al president de govern que «deixi de mirar cap a una altra banda», «deixi de protegir corruptes» i comenci a col·laborar amb la Justícia. Segons va assegurar en un acte amb militants a Ourense, casos com l'operació Lezo revelen que això ja no és un cas aïllat d'«un o dos corruptes» al PP, sinó que es tracta d'una «trama sistemàtica».

Per altra banda, OHL ha conclòs de forma preliminar, després d'un procés intern d'anàlisi, «la inexistència de conductes irregulars o il·lícites» per part de la companyia en relació amb l'Operació Lezo per presumpta corrupció en la gestió del Canal d'Isabel II.

En un comunicat, OHL va explicar que quan va tenir coneixement dels fets que havien motivat aquesta operació va posar en marxa, a través de les seves direccions d'Auditoria Interna i de Compliment, «un procés d'anàlisi» per comprovar diversos fets.