L'exprimer ministre laborista Tony Blair va anticipar que en el futur el Regne Unit voldrà tornar a la Unió Europea (UE), en una entrevista a The Daily Mirror per commemorar els vint anys des de la seva històrica victòria electoral al maig del 1997. «La meva predicció és que pot ser que passi una altra generació, però en algun moment voldrem tornar a la UE», va afirmar qui va ser líder del Partit Laborista entre el 1994 i el 2007.

«El mercat únic ens posava a la Lliga de Campions dels acords comercials. Un simple acord comercial és estar a la Primera Lliga. Ens estem relegant», va afegir el polític, oposat al Brexit. Blair, que es va retirar de la primera línia política després de ser substituït el 2007 per Gordon Brown, va explicar que el vot favorable a la sortida de la UE en el referèndum del 23 de juny li va donar «força» per tornar a involucrar-se en política, si bé no té plans de tornar al Parlament. «Això del Brexit m'ha donat una motivació específica per involucrar-me més en política. Cal mullar-se i ho faré», va dir l'excap del Govern, que va fer història en guanyar tres eleccions per al Laborisme, encara que després va quedar desprestigiat per portar el Regne Unit a participar a la guerra de l'Iraq del 2003.

«Participaré activament per influir en el debat, i això vol dir sortir i tornar a connectar», va explicar Blair, que preveu que rebrà moltes crítiques cada vegada que participi en un acte. «Però no vull que passem per aquest moment històric i jo no hagi dit res, perquè això significaria que no m'importa aquest país, i sí que m'importa», va afegir. Blair va admetre que, deu anys després de deixar el Govern, encara li és «difícil» suportar l'odi que hi ha gent que li té.