La Fiscalia ha renunciat a recórrer al Tribunal Suprem la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel 9-N contra l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, l'exvicepresidenta del Govern i consellera de Governació, Joana Ortega, i l'exconsellera d'Ensenyament, Irene Rigau. El ministeri públic va anunciar la seva intenció de presentar recurs el passat 17 de març perquè considerava que en el procés participatiu celebrat el 9 de novembre del 2014 també s'hauria comès un delicte de prevaricació. El Suprem, però, ja va descartar aquest delicte en la sentència que va emetre contra l'exconseller de Presidència, Francesc Homs, també pel 9-N.

El TSJC va condemnar l'expresident a dos anys d'inhabilitació, l'exvicepresidenta a un any i nou mesos i a l'exconsellera Rigau a un any i mig per desobediència, però els va absoldre de prevaricació. La fiscalia els acusava dels dos delictes i a mitjans de març va anunciar el recurs per "coherència processal" amb la causa contra l'exconseller de Presidència Francesc Homs, que va ser jutjat al Suprem pels dos delictes.

En el moment de l'anunci del recurs, però, el Suprem encara no havia emès sentència sobre Homs. Aquest va ser condemnat uns dies després a un any i un mes d'inhabilitació en ser considerat autor d'un delicte de desobediència greu, però també va ser absolt del delicte de prevaricació.

La Fiscalia ja ha notificat la decisió al tribunal. De fet, hi havia marge fins aquest dimecres a les 12.00 hores per presentar recurs.