El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha contestat al líder de Podem, Pablo Iglesias, que els socialistes no donaran suport a la seva moció de censura, en una carta en què l'acusa de presentar aquesta iniciativa per «tornar com a salvador a l'escena del crim». La carta, datada el 2 de maig, respon a la que li va enviar Iglesias dilluns, en què demanava als socialistes el suport a la moció de censura que prepara contra Mariano Rajoy «pel bé de la nostra pàtria i de la seva gent» .

Javier Fernández recorda a Iglesias que ja coneix per la seva conversa amb el portaveu de la gestora, Mario Jiménez, les raons per les quals el PSOE no considera que una moció de censura sigui la «resposta adequada a l'alarma social creada pels casos de corrupció que afecten el PP». «No intentaré reiterar-te-les, primer perquè penso que no cal, i segon perquè, si encara no ho has entès, crec que serà inútil», assenyala l'escrit.

Fernández diu a Iglesias que tampoc pretén polemitzar amb ell per les declaracions en què, al fil de la carta, va parlar d'«equivocacions» del PSOE derivades de la investidura de Rajoy, però subratlla: «no haurien tingut lloc si el partit que dirigeixes hagués permès un govern alternatiu per al qual existia majoria suficient».

Per la seva banda, Iglesias va retreure al PSOE una resposta amb «tanta hostilitat» i amb «insults», i va expressar el seu desig que «tant de bo rectifiquin» perquè «serà bo per a Espanya». «Crec que no és sensat per la seva banda respondre amb tanta hostilitat quan s'està plantejant la necessitat de fer fora el partit més corrupte d'Europa de les institucions que està parasitant. Sembla que del PSOE només vam rebre insults. Bé, per ells faran», va concloure Iglesias.