Un home de 39 anys ha mort aquesta nit en un incendi d'habitatge a Tossa de Mar (Selva), segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc s'ha produït, per causes que s'estan investigant, poc després de tres quarts de dotze d'aquest dimarts a la nit en un pis d'un bloc de quatre plantes situat a l´avinguda Ferran Agulló, número 12, i ha afectat tot l'habitatge. Els efectius d'emergències han localitzat el cos de la víctima a l´interior de la cuina. Fins al lloc de l'incendi s'hi ha desplaçat 8 dotacions dels Bombers de la Generalitat i sis dotacions dels Mossos d'Esquadra, que han evacuat quinze persones del bloc que hi havia en el moment de l'incendi. Cap altre veí ha resultat ferit.

L´incendi ha quedat totalment apagat poc després de dos quarts d'una de la matinada i a partir d'aleshores els Bombers han remullat tots els punts calents i han ventilat l´habitatge. També n´han revisat l´estructura, que no ha resultat afectada. Cap a tres quarts de tres, la resta de veïns de l´immoble han pogut retornar a casa seva.

"Hem sentit un soroll com si estigués caient calamarsa"

Un veí que es trobava dormint a l'àtic del mateix edifici ha explicat que s'han despertat quan passaven pocs minuts de les dotze pensant-se que estava caient calamarsa. "Hem sortit a la cuina però hem vist que no hi havia calamarsa; després des de la terrassa hem tornat a sentir el soroll i hem vist molt de fum de l'incendi", ha relatat Jesús Manuel González. Al cap de poca estona, els mossos els han obligat a sortir del pis i fins a les tres de la matinada no han pogut tornar a casa.

Aquest veí explica que coneixia la víctima. Es tracta d'un noi que treballava des de feia uns quants anys de cambrer en un restaurant de la platja. L'edifici, que té quatre plantes i sis pisos a cadascuna estava gairebé buit perquè la majoria són segones residències. Els bombers només van haver de desallotjar una quinzena de veïns.

Qui també va presenciar els fets va ser en Francesc, el propietari de la granja que hi ha just a sota. Explica que quan els van avisar del foc van venir corrents fins al lloc i que ja hi havia els bombers i els mossos treballant. El seu negoci no presenta desperfectes, alguna gotera i la forta olor de fum, però avui ha decidit que no obrirà. "Estem molt afectats perquè el coneixíem, era un bon noi, un cambrer que vivia feia anys aquí", ha afegit. També ha explicat que un veí del costat va veure la víctima que sortia al balcó per la falta d'aire i que després va tornar a entrar i ja no el va tornar a veure.

Els mossos estan investigant les causes del foc però tot apunta que hauria començat a la cuina, l'indret on van trobar la víctima.