El Partit Conservador britànic es va imposar en les eleccions municipals parcials de dijous al Regne Unit a costa del retrocés dels laboristes i la pràctica aniquilació de l'euròfob UKIP, segons els resultats donats a conèixer ahir.

Els tories de la primera ministra en funcions, Theresa May, van registrar avenços en el seu feu d'Anglaterra però també en les més difícils d'Escòcia i Gal·les, fet que els encamina cap a una àmplia victòria a les eleccions generals del proper 8 de juny.

May va dir que no donava «res per fet» i que farà campanya «pel sufragi dels britànics» de cara als comicis legislatius, en els quals les projeccions de vot li donen àmplia majoria amb el 38% del suport, respecte del 27 % dels laboristes, el 18% dels liberaldemòcrates i el 5% de l'UKIP. Amb tot, el resultat de dijous no és totalment extrapolable al juny, pel fet que aquestes eleccions no van cobrir tot el territori i el cens va ser de 7,2 milions de persones, enfront dels 45 milions estimats per a les generals. Així, es van disputar 88 municipis -d'un total de 418 que té el país-, dels quals només 34 estaven a Anglaterra i la resta a Escòcia i Gal·les.