El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata va citar a declarar com a investigada (imputada) la dona d'Oriol Pujol, Anna Vidal, perquè aclareixi per què el 2008 es va convertir en cotitular de dos comptes del seu marit a Andorra.

En un acte, el magistrat que investiga la família Pujol per la seva fortuna al Principat va citar la dona de l'exsecretari general de CiU i fill de Jordi Pujol el pròxim 17 de maig a les 11.00 hores. Ho va fer per dos comptes que Oriol Pujol tenia (com els seus altres sis germans, tots ells imputats) a l'entitat Andbank des del 1992, dels quals el 2008 va passar a ser cotitular la seva dona. Va ser en aquells comptes on els germans Pujol van ingressar fons la procedència dels quals el jutge investiga i que la família atribueix a una herència del seu avi Florenci, sense que hagin pogut provar fins ara aquest llegat.

El jutge vol que Vidal aclareixi la raó per la qual va adquirir la cotitularitat dels dos comptes el mateix dia, el 20 de desembre del 2008, i l'ha citat d'acord amb la petició que li va fer al respecte la Fiscalia Anticorrupció. En el seu acte, De la Mata destaca que un alt percentatge dels fons que es van ingressar en aquells comptes (primer eren a la Banca Reig, que es va integrar després a Andbank) ho van ser en efectiu, «i se'n desconeix l'origen, i no consta cap raó que els justifiqui». Part d'aquells fons, recorda el jutge, els va distribuir el germà gran dels Pujol, Jordi, entre tots els seus germans i la seva mare «en quantitats iguals o similars i simultàniament», sense que s'hagi acreditat per què. Aquella distribució es feia mitjançant transferències als comptes bancaris d'Andorra de cadascun dels germans i de la mare, Marta Ferrusola, i també a través d'ingressos en efectiu en aquells comptes. En vista d'aquests indicis de delicte, el jutge creu que la petició de la Fiscalia d'imputar Vidal és «pertinent, necessària i proporcionada». Vidal és acusada en un altre cas de corrupció, el de la trama de les ITV a Catalunya, on està pendent de judici i s'enfronta a una petició fiscal de 3 anys i 4 mesos de presó.

Oriol Pujol, l'únic dels germans que es va dedicar a la política i l'últim a ser imputat en el cas Pujol, s'asseurà a la banqueta d'aquell judici amb una petició de la Fiscalia Anticorrupció de 5 anys i 2 mesos de presó.