Una conductora que va donar positiu en el control d'alcoholèmia i drogues va atropellar un grup de sis ciclistes mentre circulaven per la carretera que uneix Oliva i Dénia, i va provocar la mort de dos d'ells i ferides greus a tres més. Els dos morts, de 28 i de 50 anys d'edat, pertanyien al club d'atletisme Llebeig de la Xàbia, i el més jove era fill de l'exalcalde de la localitat Eduardo Monfort. La conductora, de 28 anys, va ser detinguda per la Guàrdia Civil i se li imputen dos delictes d'homicidi imprudent. El jutjat número 2 de Gandia ha estat l'encarregat d'instruir les diligències d'aquest cas. L'índex d'alcohol de la noia era de 0,80 mil·ligrams per litre d'aire expirat, el que suposa més del triple del mínim permès. Pel que sembla, havia passat tota la nit de festa.

L'accident es va produir a primera hora del matí al punt quilomètric 205 de la N-332 entre les localitats d'Oliva i Dénia, quan per causes que es desconeixen la conductora del turisme va atropellar un grup de sis ciclistes d'un club esportiu de Xàbia.

Com a conseqüència de l'accident dos ciclistes van perdre la vida i tres més van resultar ferits greus, un d'ells molt greu, mentre que un altre no es va fer ferides de consideració.

El ferit més greu va ser traslladat en helicòpter medicalitzat a l'hospital La Fe de València, mentre que els altres van ser ingressats als hospitals de Dénia, la Ribera i Gandia.

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, va assenyalar que la localitat es troba «consternada» i amb «molta pena», ja que els morts eren molt coneguts en aquest municipi costaner al nord de la província d'Alacant i participaven en moltes activitats i entitats culturals , festives i esportives. L'Ajuntament va convocar un ple extraordinari per decretar tres dies de dol oficial per la mort dels seus dos veïns.

Fins al lloc del sinistre es van desplaçar diversos equips sanitaris, agents de les forces de seguretat i del Consorci Provincial de Bombers de València. El delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, va advertir que una persona «beguda i drogada al volant és una arma letal», i va demanar a la societat que es conscienciï sobre la perillositat de no respectar les normes de seguretat viària.

«Si estàs begut, drogat i et poses al volant d'un vehicle ets molt perillós, ets una arma letal i estàs posant en perill la teva vida, la dels que t'acompanyen i la vida dels altres, com ho demostra aquest fatal accident», va afirmar després de visitar la Fira de la Primavera a València.

Paral·lelament, la Guàrdia Civil d'Alacant va arrestar un home de 43 anys com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària en superar en cinc vegades la taxa màxima permesa d'alcohol en sang. El vehicle va ser contractat per 11 persones que anaven a Benidorm (Alacant) a celebrar un comiat de solter. Estaven tornant a la seva localitat de residència quan es van adonar que el conductor semblava estar sota els efectes de l'alcohol, de manera que el van obligar a aturar el vehicle i van trucar a la policia.