El govern confia aconseguir el suport del diputat de Nueva Canarias, Pedro Quevedo, perquè siguin aprovats els Pressupostos de 2017, però espera que tant aquest suport com el del PNB no es limiti al text pressupostari i s'estengui a altres assumptes que facilitin una legislatura llarga.

Una vegada que aquesta setmana l'executiu va veure com es rebutjaven al Congrés les set esmenes a la totalitat presentades per diversos grups, a partir d'ara es bolcarà a garantir-se que els comptes de l'Estat superin el prolongat tràmit parlamentari que encara tenen al davant.

I davant les posicions expressades per les diverses forces polítiques, això passa per aconseguir que Quevedo es converteixi en el diputat 176 que avali aquests pressupostos al costat dels del PP, Ciutadans, PNB, Coalició Canària, UPN i Fòrum Astúries.

La negociació amb l'únic representant de Nova Canàries sobre la base de les 49 esmenes parcials als pressupostos que va presentar divendres passat va ser imminent, segons van dir fonts del Govern, que no descarten que es pugui implicar el propi cap de l'Executiu, Mariano Rajoy. Tot i que l'Executiu no dóna per fet l'acord amb Nova Canàries, el veu factible i apel·la a la responsabilitat de tots.