La classe política espanyola va felicitar ahir el triomf del candidat socioliberal Emmanuel Macron a les eleccions presidencials franceses.

D'aquesta manera ho van expressar després de conèixer-se la victòria de Macron sobre Marine Le Pen.

Macron va obtenir un 65 per cent dels vots, enfront del 34 per cent que va aconseguir Le Pen, amb una participació històricament baixa d'entorn del 75 per cent.

El president del Govern, Mariano Rajoy, va enviar un telegrama a Macron en què es mostrava convençut que la «confiança i la intensitat creixents» que marquen les relacions entre Espanya i França «es veuran encoratjades» per la seva elecció i «redundaran en benefici de les nostres dues nacions, de la Unió Europea i de la comunitat internacional en el seu conjunt». Abans d'enviar el telegrama, Rajoy havia felicitat a Macron a través de la xarxa social Twitter, amb una apel·lació al treball conjunt d'Espanya i França «per una Europa estable, pròspera i més integrada».

El PSOE també va donar l'enhorabona a Emmanuel Macron a través d'un missatge a la mateixa xarxa social, en què expressava la seva satisfacció pel fet que el poble francès hagi frenat «l 'extrema dreta» i per aquesta «bona notícia per a Europa». També ho van fer a nivell individual els tres candidats a la secretaria general del PSOE, Susana Díaz, Pedro Sánchez i Patxi López