L'advocat dels propietaris del restaurant Mas Oller de Caldes de Malavella, Carles Monguilod, ha assegurat que "no està massa clar" que necessitessin el permís municipal per instal·lar el castell inflable. L'alcalde del municipi, Salvador Balliu, va afirmar que és un tràmit "obligatori" que el restaurant no havia fet.

"La legislació no especifica si aquest tipus d'activitat necessitava permís municipal però el fet que s'hagués demanat, lamentablement, no hagués evitat la tragèdia", ha ressaltat Monguilod.

L'advocat ha assenyalat que la família que regenta el restaurant està "absolutament desolada i enfonsada" per l'accident i demana aparcar les hipòtesis i esperar a que acabi la investigació dels mossos per determinar les causes del sinistre en el qual va morir una nena de 6 anys i sis infants més van resultar ferits. L'inflable l'havia comprat a un firaire, era pràcticament nou i només el muntaven els caps de setmana. No hi havia vigilant perquè, segons Monguilod, es tracta d'un castell "petit" que es pot tenir al jardí d'una casa particular.