Diversos agents de la Guàrdia Civil van definir ahir en el judici el líder de la trama de corrupció Pretòria, Luis Andrés García, Luigi, com un «relacions públiques» que té un «alt ritme de vida» i que «entrava i sortia de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet com a cal sogre». En aquest cas, hi ha entre els acusats l'empresari igualadí Josep Singla, de Proinosa.

«Bons dinars i bons sopars», aquesta era la rutina de l'exdiputat del PSC i cervell de la trama, segons va declarar ahir a l'Audiència Nacional un dels guàrdies civils encarregats de la investigació. «Semblava un polític. I el més cridaner eren les contínues entrades a l'ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, entrava i sortia com a cal sogre. Semblava que treballava allà», va explicar l'agent.

Segons els guàrdies civils que van testificar durant la sessió celebrada ahir, Luigi es reunia de forma habitual amb «gent de l'Ajuntament», com el llavors regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, i l'alcalde, Bartolomé Muñoz -tots dos acusats-, i amb empresaris de la zona. I fins i tot, en una conversa informal amb un empleat de seguretat de l'Ajuntament, aquest li va arribar a dir que Luigi treballava allà.