09 de maig de 2017
09.05.2017
40 Años
40 Años

Tres multes a una família per fotocopiar el permís d'aparcament per a minusvàlids

Tenen dos cotxes per moure el fill de quatre anys però l'Ajuntament no vol donar-los dos distintius

09.05.2017 | 15:18
El pare, amb el fill en cadira de rodes, a l´aparcament.

El pare d'un fill que va en cadira de rodes, el petit de tres germans, afirma que l'Ajuntament de Girona i la Policia Municipal el van fer «sentir com un deliqüent per tenir un fill minusvàlid», fa uns dies, en el que havia de ser un dia fantàstic. Joan M. Sans, que viu a Montilivi, explica que havia de dur el seu fill de quatre anys d'excursió amb la seva classe però que en anar a buscar el vehicle per portar el nen a l'escola va veure com la grua se li va havia endut la furgoneta blanca adaptada i amb distintius. L'argument esgrimit per endur-se el vehicle que li van donar més tard va ser que els distintius del vehicle que li permeten aparcar en una plaça destinada a persones amb mobilitat reduïda eren una fotocòpia dels originals.

La raó de la còpia, segons exposa el pare afectat i segons ha confimat el mateix Ajuntament, és que, a cada família, tot i tenir dos cotxes, només se li facilita un permís. Una qüestió que l'indigna: «l'Ajuntament no té en compte que les famílies actuals, en què ambdós components del matrimoni treballem, hem d'organitzar l'agenda diària amb dos vehicles i només ens faciliten una sola acreditació per aparcar en llocs destinats a persones amb minusvalidesa i ens veiem obligats a funcionar amb un original en un cotxe i una fotocòpia a l'altre».

Amb l'actuació de la grua, la família va haver de viure una autèntica odissea per poder portar el nen d'excursió. Plovia i «ja normalment es fa difícil trobar un taxi lliure a Girona i més si és adaptat», detalla.

Amb paciència, va aconseguir portar els tres nens a les escoles, arribant tard i, a continuació, va anar fins al dipòsit municipal. Allà, indica que va haver d'«esperar una hora i mitja, perquè una patrulla havia de supervisar la meva retirada del vehicle i aprofitar per denunciar-me el servei de la grua, l'aparcament en un lloc indegut, segons ells, i una tercera denúncia per falsificació il·lícita d'acreditació municipal».

Sans apunta que, vista l'actuació, l'Ajuntament i la policia el «conviden al fet que mobilitzem tot el dia el nostre fill de quatre anys, amb el seu cartell de minusvàlid penjat al coll d'una cadeneta perquè, com que no té prou problemes, tingui clar, a tothora de quin mal pateix». I deixa clar que aquest mal «no és el que li impedeix caminar sinó viure en una societat absurda com aqueta».

Revisaran el cas


La tinent d'alcalde de Seguretat i Drets Socials, Sílvia Paneque, ha lamentat la situació viscuda per la família. Paneque ha assegurat que quan el pare presenti al·legacions estudiaran l'actuació i les sancions imposades. La representant municipal ha admès que, ara mateix, la normativa municipal impedeix donar més d'un permís per família per poder estacionar en llocs per a persones amb mobilitat reduïda però que no descarta fer revisar la normativa per evitar que es tornin a produir situacions com aquesta.

Paneque ha explicat que els agents policials han detectat un repunt d'usos fraudulents de les targetes per estacionar en aquests aparcaments i que per això hi estan molt a sobre. Ha admès, però, que ha analitzat aquest cas concret, i que, certament, la família no havia comès cap infracció que no fos la fotocòpia d'un original vàlid.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18