La República en Marxa (LRE), el partit del president electe de França, Emmanuel Macron, no portarà a l'ex primer ministre Manuel Valls en les seves llistes per a les legislatives de juny vinent, però no presentarà un candidat que competeixi amb ell en la seva circumscripció.

Així ho ha anunciat el secretari general del partit, Richard Ferrand, que va assegurar que Valls no compleix els requisits de renovació que impulsa Macron, ja que ja ha estat diputat en tres legislatures.

"No obstant això, en aquest moment volem unir, no volem humiliar o rebutjar a ningú i menys a un exprimer ministre que ha demanat adherir al nostre moviment. Per això no proposarem candidat alternatiu", ha indicat Ferrand.

Valls va mostrar la seva intenció de ser candidat a diputat pel partit de Macron a la circumscripció d'Evry, al sud de París, la mateixa en què va ser elegit en les passades legislatives.

L'ex primer ministre ha indicat avui, en declaracions al canal "BFMTV", la seva intenció de presentar-se als comicis fins i tot sense l'aval del partit de Macron, però amb intenció de donar suport a la política del nou president.

"Em presentaré sota els colors del progrés, en la línia de la majoria presidencial", va assenyalar l'excap de Govern.

428 candidats

LRE va anunciar els noms de 428 candidats i ha assegurat que estarà present a la major part de les 577 circumscripcions. Entre ells hi ha 24 diputats socialistes a l'actual Assemblea Nacional, tot i que "nombroses" peticions d'altres han estat rebutjades.

Ferrand també va indicar que algunes de les candidatures que falten per adjudicar podran ser atribuïdes a diputats conservadors del partit Els Republicans que han mostrat la seva intenció d'adherir-se al projecte presidencial.

El secretari general va destacar que el 52% dels candidats no té passat polític i que la mitjana d'edat és de 46 anys, enfront dels 60 de l'actual Assemblea Nacional. La meitat exacta dels candidats acceptats fins ara són dones i el 93% tenen una activitat professional en l'actualitat.