La Unió Cristianodemòcrata (CDU) de la cancellera alemanya Angela Merkel es va imposar per tercera vegada consecutiva en unes eleccions regionals, les de Renània del Nord-Westfàlia, i va deixar malferit el seu rival a les generals del setembre, el socialdemòcrata Martin Schulz. El Land (estat federat) més poblat i teòricament d'esquerres del país, tradicionalment dominat pel socialdemòcrata SPD, va fer fora del poder el partit que al gener va designar l'expresident del Parlament Europeu com a candidat teòricament capaç d'arrabassar a Merkel la cancelleria.

La CDU, liderada al Land per Armin Laschet, va obtenir el 33,8% dels vots (amb un augment de gairebé 6 punts respecte el 2012), mentre que l'SPD de la cap del govern regional, Hannelore Kraft, es va quedar en el 30,8%, amb una caiguda de 9 punts.

Kraft, en el càrrec des del 2010, va assumir la responsabilitat de la derrota, a la vora de les llàgrimes, i va dimitir del lideratge regional, alhora que Laschet era victorejat a la CDU com a artífex del canvi en un Land afectat pera la desocupació i els desequilibris socials.

Els altres vencedors de la jornada van ser el Partit Liberal (FDP), que va ser tercera força, mentre que la ultradretana AFD va aconseguir un sòlid 7,8%.