17 de maig de 2017
17.05.2017
40 Años
40 Años

El TC admet el recurs del PSOE contra els pressupostos catalans

Els socialistes veuen ratificat que la Generalitat no pot convocar un referèndum

16.05.2017 | 23:47

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs que el grup parlamentari socialista va presentar contra els pressupostos catalans, un recurs que es va sumar al que ja va presentar el govern contra les partides destinades al referèndum.

El Tribunal Constitucional va suspendre provisionalment el mes d'abril passat les partides dels pressupostos catalans destinades a un referèndum independentista, en admetre a tràmit el recurs que va presentar el govern. A més, va avisar el Govern de la Generalitat que ha d'obeir-lo. Ara, el ple del TC ha admès a tràmit un recurs similar promogut pel grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats. El Tribunal acorda traslladar la demanda al Congrés dels Diputats, al Senat i al govern, així com a la Generalitat i al Parlament, que disposen d'un termini de quinze dies per personar-se en el procediment i formular al·legacions.

El recurs plantejat pels diputats socialistes considerava inconstitucional la disposició addicional d'aquests pressupostos que preveu l'organització d'una consulta referendària «sobre el futur polític de Catalunya».

El grup socialista del Congrés creu ara que, després de l'admissió a tràmit per part del Tribunal Constitucional (TC) del seu recurs als pressupostos catalans, es ratifica la seva tesi que la Generalitat no té competències per convocar un referèndum sobre la secessió de Catalunya. En un comunicat, el PSOE lamenta que «s'hagin obviat» tant les advertències dels lletrats del Parlament com el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2018 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18