El ple del Parlament de Catalunya va aprovar ahir amb l'abstenció dels diputats del PDeCAT instar el Govern català a acusar CDC en el cas Palau. Això és el que demanaven dues resolucions presentades per CUP i CSQP, que van ser admeses a tràmit ahir al matí i van entrar a l'ordre del dia després que ho aprovés el ple per unanimitat. D'aquesta manera, JxS va votar de manera diferent ja que els diputats d'ERC, Demòcrates, MÉS i alguns independents van votar a favor, mentre que els del PDeCAT es van abstenir.

D'altra banda, els independents de la coalició Josep Maria Forné i Germà Bel hi van votar en contra, com també ho va fer el diputat Jordi Munell en el cas de la resolució de la CUP. Aquesta divisió es va fer visible en la posició dels grups, on per part de JxS van parlar tres diputats per fixar posició.

El President de la Generalitat, Carles Puigdemont, va dir ahir que la posició del govern al Consorci del Palau de la Música contrària a sumar-se a l'acusació contra CDC a l'anomenat cas Palau hagi estat adoptada després de cap pacte ni negociació amb l'Estat espanyol. Puigdemont ha reaccionat així quan, durant la sessió de control al ple del Parlament, tant la CUP com Cs van preguntar per possibles acords amb el PP i l'executiu de Mariano Rajoy per «tapar la corrupció», en paraules de la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas.

El conseller de Cultura, Santi Vila, va dir ahir que el Govern rebutja fer «seguidisme» a la Fiscalia i els «plantejament sectaris» de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en el cas del Palau de la Música, sobre el qual el PSC va acusar el PDeCAT i el PP de fer «tripijocs sota la taula».

El Patronat del Consorci del Palau de la Música Catalana tornarà a reunir-se de forma extraordinària dimarts dia 23, a petició de la vicepresidència de l'organisme.