Almenys una persona va morir i 23 en van resultar ferides a Times Square en ser atropellades per un automòbil que va entrar en aquesta plaça cèntrica de Nova York a gran velocitat.

L'atropellament possiblement va ser degut al fet que el conductor del vehicle, que va ser identificat com a Richard Rojas, estava sota els efectes de l'alcohol. L'home va quedar detingut després dels fets i a l'hora de tancar aquesta edició ahir a la nit encara era interrogat per la policia.

Pel que sembla, el permís de conduir del presumpte responsable de l'atropellament, de 26 anys d'edat, havia caducat, i amb anterioritat ja havia estat detingut per conduir sota els efectes de l'alcohol. Després de l'atropellament d'ahir, el detingut va ser sotmès a anàlisis per poder confirmar si realment conduïa embriagat.

Les autoritats policials van descartar la possibilitat que es tractés d'un atemptat terrorista i van insistir que es va tractar d'un fet aïllat, i que s'estava tractant com un accident de trànsit.

Un dels testimonis, Hamid el Hamed, va assegurar que el vehicle en qüestió va irrompre a la plaça a gran velocitat des del costat sud de la ciutat i va atropellar diverses persones abans de xocar contra un pal.

La zona va quedar acordonada per agents policials, i fins al lloc dels fets es van desplaçar nombrosos vehicles de cossos de seguretat i d'emergències.

El vehicle va quedar a la plaça, lleugerament bolcat i li sortia fum des de baix.

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, va confirmar que l'única víctima mortal d'aquest accident era una dona jove.

El presumpte responsable de l'accident d'ahir, que va servir l'Armada en el passat, ja havia estat detingut en ocasions anteriors per conduir sota els efectes de l'alcohol, que és la hipòtesi que s'estava manejant per al cas d'ahir.

«No hi ha cap indicació que es tracti d'un acte de terrorisme», va afirmar l'alcalde de Nova York, que estava acompanyat per responsables de la Policia de Nova York i del cos de Bombers de la ciutat.