El ministre britànic per al Brexit, David Davis, ha advertit que el Regne Unit està disposat a abandonar les negociacions amb Brussel·les si se li exigeix el pagament de 100.000 milions d'euros per retirar-se de la Unió Europea (UE). En unes declaracions al dominical The Sunday Times, Davis assenyala que les negociacions poden entrar en una «crisi» si la UE es nega a dialogar sobre un acord comercial amb el Regne Unit fins que el país faci aquesta voluminosa aportació.

El xec que el Regne Unit hauria de pagar per la seva retirada -per compromisos pressupostaris ja adquirits abans que els britànics votessin per la sortida fa gairebé un any-, és un dels assumptes més espinosos de les properes negociacions. La primera ministra britànica, la conservadora Theresa May, ja ha indicat que les aportacions que ja ha fet el Regne Unit en el passat han de ser considerades a l'hora de calcular el compte britànic.

Davis va admetre que les converses amb Brussel·les -que començaran el proper 19 de juny- podrien arribar a ser «turbulentes».