El Govern de la Generalitat ha aprovat avui destinar 5,5 milions d'euros a les ajudes econòmiques per a famílies en les quals hi hagi hagut un naixement, adopció, tutela o acolliment i que no superin un determinat nivell d'ingressos, amb la finalitat de prevenir situacions de vulnerabilitat social.

La Generalitat ha informat en un comunicat que la quantitat de l'ajuda és de 650 euros per fill i de 750 euros en el cas de les famílies que tinguin reconegut el títol de família nombrosa o monoparental vigent en el moment de presentar la sol·licitud.

Les ajudes econòmiques "estan sotmeses al nivell d'ingressos de la unitat familiar" en les quals hi hagi un naixement, adopció, tutela o acolliment entre l'1 de juliol i el 31 de desembre del 2017, i l'1 de gener i el 30 de juny de 2018.

Les famílies de fins a 3 membres han de tenir un límit d'ingressos anuals de 16.000 euros, les de fins a 4 membres de 20.800 euros i les de fins a 5 membres de 25.600 euros.

Segons ha informat la Generalitat, l'ajuda econòmica és compatible amb qualsevol altra ajuda familiar que atorguin les administracions públiques.