La central nuclear d'Ascó I ha recuperat el subministrament elèctric quan passaven uns deu minuts de les 7 del matí després que aquesta matinada quedés interromput per un incendi causat per la caiguda d'aigua sobre els interruptors d'una barra d'alimentació elèctrica durant els treballs de recàrrega en l'edifici de turbina. L'incident però, no ha suposat cap risc radiològic, segons el Consell de Seguretat Nuclear (CSN).

El titular de la central ha comunicat al CSN l'alerta d'emergència conforme als requeriments establerts en el seu Pla d'Emergència Interior (PEI), seguint el criteri de notificació d'incendi de duració superior als deu minuts. Aquest matí, la instal·lació està aturada en el seu programa de parada de recàrrega i continuen les maniobres de descàrrega del combustible.

El curtcircuit per caiguda d'aigua sobre els interruptors d'una barra d'alimentació elèctrica normal durant els treballs de recàrrega a l'edifici de turbina, ha causat fum abundant que, en un primer moment, ha fet suposar que s'havia ocasionat un incendi, sense risc d'emissió radiactiva. S'han comprovat els nivells de radiació ambiental recollits de forma contínua a les estacions de la xarxa de vigilància, sense que s'hagin observat variacions dels nivells normals.

El Consell de Seguretat Nuclear ha activat el retén d'emergències de la seva Organització de Resposta davant d'Emergències (ORE) en mode 1 (activació reduïda) i ha seguit l'evolució de la situació des de la Sala d'Emergències (SALEM) en contínua comunicació amb la inspecció resident, amb la instal·lació i amb la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

Aquest fet no ha tingut repercussió en els treballadors, la població ni el medi ambient i ha estat classificat provisionalment com a nivell 0 a l'Escala Internacional de Successos i Radiològics (INES).