Tres homes han estat detinguts al sud de Manchester en relació amb l'atemptat perpetrat dilluns passat en aquesta ciutat després d'un concert d'Ariana Grande i en el qual van morir 22 persones i 59 van resultar ferides.

La ministra britànica d'Interior, Amber Rudd, assegura que "sembla probable" que Salman Abedi, el terrorista suïcida de l'atac, no actués sol. En unes declaracions als mitjans locals, ha explicat que Abedi, nascut a Manchester de pares libis, era conegut "fins a cert punt" pels serveis secrets britànics, si bé no va ha aportat masses detalls sobre això.

Davant la possibilitat que el terrorista formés part d'una cèl·lula terrorista, el Govern britànic va decidir dimart a la nit elevar al més alt el nivell l'amenaça terrorista contra el Regne Unit, ja que es tem que hi pugui haver un altre atac de forma imminent.

"Estic segura que tindrem més informació sobre ell (Abedi) en els pròxims dies i les pròximes setmanes", va afegir Rudd, que va defensar la decisió d'elevar el nivell de seguretat mentre continua la investigació sobre l'atemptat suïcida perpetrat dilluns al costat del centre Manchester Arena, al terme d'un concert de la cantant nord-americana Ariana Gran.

"És una operació en curs, fet que significa que la investigació continua buscant noves pistes", de manera que és "correcte" que el país estigui en el nivell més alt de seguretat, ha insistit la ministra.