La policia de Manchester ha identificat el presumpte autor de l'atemptat terrorista que aquest dilluns a la nit ha deixat 22 morts i 59 ferits al Manchester Arena. Es tracta de Salman Abedi, un jove britànic d'origen libanès de 22 anys. Abedi va morir a la zona de l'estadi després de fer detonar l'explosiu casolà que duia al damunt, minuts després que acabés el concert d'Ariana Grande que s'estava celebrant dins el recinte. Segons el cap de la policia de Greater Manchester, Ian Hopkins, "la prioritat continua sent investigar si l'autor dels fets va actuar sol o si formava part d'una xarxa més àmplia". Hopkins també ha fet una crida a "les diverses comunitats" d'arreu del país perquè "romanguin unides i denunciïn qualsevol acció o delicte d'odi" de què puguin ser objecte.

Hopkins també ha confirmat la detenció d´un altre home de 23 anys "relacionat amb l´atemptat". També s´haurien dut a terme dos registres als barris de Whalley Range i Fallowfield, de Manchester. En aquest últim hi constava un dels domicilis recents d´Abedi. "La prioritat continua sent investigar si l´autor dels fets va actuar sol i si formava part d´una xarxa més àmplia", ha insistit el cap de policia de Greater Manchester.

Hopkins també ha volgut agrair la visita de la primera ministra britànica, Theresa May, i la ministra d´Interior, Amber Rudd, a qui la policia ha explicat "l´estratègia que s´ha dut a terme fins ara i els plans pels propers dies".

El cap de policia de Greater Manchester també ha fet una crida a "les diverses comunitats" perquè "romanguin unides i denunciïn qualsevol acció o delicte d'odi" de què puguin ser objecte. "Ara més que mai cal que estar units i no tolerar cap expressió d´odi", ha reblat.

Tot i que Hopkins no ha volgut donar més detalls sobre el presumpte terrorista, la BBC assegura que Salman Abedi tenia tres germans i que la família és d´origen libanès. La família hauria tingut diversos domicilis a Manchester.

L'atemptat, que ja ha estat reivindicat per Estat Islàmic, va provocar 22 morts i 59 ferits. Entre els morts, s'han confirmat de moment una nena de 8 anys i una noia de 18. Entre els ferits, hi hauria una dotzena de víctimes menors de 16 anys.