Almenys 23 persones han mort avui i 25 han resultat ferides per un tiroteig perpetrat per un grup d'homes contra un autobús de cristians coptes a l'oest del poble egipci d'Al Adua, a la província de Minia (sud), ha informat el portaveu del Ministeri d' Sanitat egipci, Jaled Mujahid.

Segons va declarar una font de seguretat, l'atac va tenir lloc quan l'autobús, que transportava a aquests cristians coptes, es dirigia al monestir de Sant Samuel, a pocs quilòmetres d'Al Adua.

L'agència oficial de notícies, MENA, ha informat que un nombre indeterminat de membres armats, que es trobaven en dos vehicles, van disparar a l'autobús mentre circulava per un camí proper a l'Adua, de camí al monestir.

Els ferits han estat traslladats, segons el portaveu, a tres hospitals en els pobles de Magaga, Al Adua i Bani Mazar, a la província de Minia. La xifra de víctimes podria augmentar per l'estat de gravetat de les persones ferides, segons la font de seguretat.

Fins al moment, cap grup ha assumit l'autoria de l'atac i es desconeix quantes persones el van perpetrar.

La minoria cristiana copta ha estat víctima de nombrosos atemptats en els últims mesos, ja que el passat 9 d'abril, Diumenge de Rams, el grup terrorista Estat Islàmic (EI) va cometre dos atacs a les catedrals de Sant Jordi, a la ciutat de Tanta ( delta del Nil), i de Sant Marc d'Alexandria (costa mediterrània), en què van morir 46 persones.

Així mateix, el passat 11 de desembre un terrorista afiliat al EI es va fer explotar a l'interior de l'església de Sant Pere, situada al costat de la catedral copta de la capital egípcia del Caire, i va matar una trentena de fidels, la majoria dones i nenes. Els coptes egipcis representen entre el 10 i el 12 per cent de la població.