El portaveu de Ciutadans (Cs) a Múrcia, Miguel Sánchez, va demanar ahir després de conèixer la imputació de l'expresident autonòmic Pedro Antonio Sánchez al cas Púnica que abandoni l'acta de diputat al Parlament murcià o que el PP el forci a plegar si no vol deixar-ho per seguir sent aforat.

En un comunicat, el líder de la formació taronja a Múrcia va assenyalar que la citació judicial a Sánchez perquè declari com a investigat per possibles delictes de frau a ens públic, suborn i revelació d'informació reservada «justifica encara més la necessitat que Múrcia canviés de president». «La regió no es mereixia tenir un president sota sospita que ara ja està imputat per set presumptes delictes», amb referència als que suma del cas Auditori de Puerto Lumbreras per frau, malversació, prevaricació i falsedat en document públic. «En el seu moment, exigim la dimissió de Sánchez perquè la situació era insostenible i perquè aquesta regió no podia seguir amb un president més preocupat per com afrontar la seva complicada situació judicial que per presidir la comunitat autònoma», va afegir el també portaveu parlamentari autonòmic de Cs.

Després de recordar que Sánchez no és president «gràcies a les exigències de Cs», li va demanar que lliuri l'acta de diputat que el manté aforat. «El PP ha de recordar que està en minoria, i si no vol anar-se'n, és el partit el que ha de rectificar i treure'l de l'escó», va concloure el líder de la formació, que, amb la seva abstenció, va permetre que el PP governi.