El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat amb el suport de tots els grups, excepte CUP, que s'ha abstingut, una proposta d'ERC per, entre altres mesures, estudiar la implantació de càmeres en les actuacions de la Guàrdia Urbana i reforçar la Unitat de Règim Intern amb personal i recursos, ja que actualment són set agents per 3.000 membres d'aquest cos policial.

En el marc d'aquest debat, el regidor de Presidència, Eloi Badia, ha explicat que des del 2016 un grup de treball està considerant els aspectes tècnics i normatius de la incorporació de sistemes de gravació d'imatges als agents de la Guàrdia Urbana «que reforcin les garanties per als agents i per als ciutadans».

La proposta republicana preveu, a més, revisar la normativa de la Unitat de Règim Intern, així com els expedients de l'antiga unitat, per ordre de gravetat de major a menor.

El portaveu del grup municipal d'ERC, Jordi Coronas, que ha defensat la mesura, ha remarcat la necessitat de «no involucrar el nom de la Guàrdia Urbana en aquest episodi més propi de sèries com CSI» i de «reforçar els instruments d'investigació i control per poder garantir un millor servei de seguretat a tota la ciutadania».