Una persona ha mort i una altra ha resultat ferida greu aquest dimarts a la tarda en una deflagració que s'ha produït en una benzinera de Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès), segons han informat els Mossos d'Esquadra. El sinistre s'ha produït quan passaven cinc minuts d'un quart de quatre de la tarda mentre els dos operaris es trobaven fent tasques de neteja en un dipòsit subterrani d'una benzinera, situada a la carretera de Sant Quintí de Mediona. Quan els bombers han arribat han vist que sortia fum del dipòsit però que no sortia flama. Poc abans de les sis de la tarda han aconseguit rescatar la víctima mortal i el ferit greu. Fonts de l'Ajuntament de Sant Sadurní d'Anoia han informat que la zona es troba acordonada i han demanat que per precaució ningú s'acosti a la zona ni a peu ni en cotxe. Fins al lloc, s'hi han desplaçat deu dotacions dels bombers de la Generalitat i un helicòpter dels GRAE.

Pel que fa la carretera de Sant Quintí de Mediona es troba tallada per facilitar les tasques dels equips d'emergència.

La persona ferida greu és un jove de 27 anys que ha estat traslladat amb helicòpter fins a l'Hospital de la Vall d'Hebrón. Els dos treballadors, tant el ferit greu com la persona que ha resultat morta, estaven contractats per una empresa externa de Sant Sadurní d'Anoia.

L'alcaldessa de Sant Sadurní d'Anoia, Maria Rosell, ha explicat en declaracions als mitjans de comunicació que la deflagració s'ha produït mentre els dos operaris estaven realitzant tasques de manteniment als dipòsits de gasolina. Rosell ha afegit que ja feia diversos dies que els operaris estaven fent aquests treballs i, segons ha dit, el succés s'ha produït "quan quedaven deu minuts perquè acabessin el manteniment del dipòsit". L'alcaldessa també ha aclarit que als dipòsits no hi havia restes de gasolina.

En el moment de la deflagració, segons ha relatat Rosell, a la gasolinera hi havia els propietaris de les instal·lacions i també "gent que estava omplint els dipòsits dels seus vehicles de gasolina". A més, al costat de la gasolinera hi ha un restaurant que en aquell moment estaven servint menjars.

L'alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament de Sant Sadurní decretarà dos dies de dol oficial.