El fiscal en cap Anticorrupció, Manuel Moix, amb els seus tres germans, té una societat a Panamà heretada dels seus pares, fet que compromet encara més la seva posició i va provocar que tots els grups de l'oposició demanin la seva dimissió i les associacions fiscals li reclamin «explicacions urgents». Infolibre va revelar que Moix té el 25% de la societat Duchesse Financial Overseas, constituïda al paradís fiscal de Panamà el 1988 i propietària d'un xalet a Collado Villaba (Madrid) valorat en 550.000 euros. Moix i els seus germans van heretar la societat després de la mort dels seus pares el 2011 i l'han mantingut després de declarar-la a Hisenda.

«Considero ètic que els fills heretin dels pares», va dir el fiscal en cap Anticorrupció en unes breus declaracions a La Sexta. Segons El Español, la societat no ha pogut ser dissolta perquè un dels germans no pot assumir les despeses de liquidació. El cap de Moix, el fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, va eludir pronunciar-se sobre la qüestió fins a «assabentar-se bé dels fets». Des de la Fiscalia General de l'Estat es va indicar que és un «assumpte personal» de Moix que no afecta la institució.

Moix va declarar a la Cadena Ser que dilluns en va informar Maza, que fins llavors no en sabia res, i li va respondre que, en principi, no aprecia «cap tema estrany, ni retret ja que està tot declarat a Hisenda i és tot transparent».

El president Mariano Rajoy va ser preguntat per aquest assumpte a Portugal, en concret sobre si segueix confiant en Moix. «Sí», es va limitar a contestar el cap de l'Executiu. El ministre de Justícia, Rafael Catalá, va eludir pronunciar-se respecte a «les qüestions tributàries o patrimonials de cap fiscal» i va apuntar que, tot i que sempre està disposat a comparèixer al Congrés per assumptes de la seva competència, si és per parlar de qüestions tributàries o patrimonials li sembla «una mica inadequat».

La notícia, però, ha revifat la crítica política i la discrepància interna sobre un fiscal ja qüestionat per la seva tasca en els casos de corrupció que afecten el PP, especialment el cas Lezo, pel qual és a la presó l'expresident madrileny Ignacio González , i per l'intent de relleu dels fiscals que investiguen el cas del 3%.