31 de maig de 2017
31.05.2017

EXPOSICIÓ 40 ANYS REGIÓ7 | PUIGCERDÀ


El jutge de Vinaròs amplia 18 mesos més la instrucció del cas Castor

30.05.2017 | 23:39

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Vinaròs ha ampliat divuit mesos més el termini d'instrucció de la causa que investiga presumptes irregularitats en la tramitació del projecte Castor, a petició del Ministeri Fiscal.

La causa consta de més de 13.000 fulls, segons l'acte fet públic ahir pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, en què el jutge explica que recentment s'ha rebut l'informe de l'Institut Tecnològic de Massachusetts, que està redactat en anglès, i només han tingut accés a les conclusions, que sí que havien estat traduïdes al castellà. Cal traduir l'informe, assenyala el jutge, per després poder ordenar les diligències necessàries que poguessin derivar-se de l'informe i que es considerarien «indispensables per a l'aclariment dels fets i la determinació dels presumptes responsables».

Aquest informe encarregat pel ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital va concloure que la injecció de gas al magatzem subterrani va ser la causa dels sismes registrats el setembre del 2013, perquè va desestabilitzar de forma significativa la falla d'Amposta i altres ramificacions. Així, el jutge decideix que en tractar-se d'un procediment declarat complex, s'estima necessari accedir al que sol·licitava el Ministeri Fiscal el 5 de maig passat, i s'acorda una nova pròrroga de divuit mesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit

Calendari laboral i escolar

Calendari laboral 2019 a Catalunya

Calendari Laboral 2019 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2018/19