La dona de 62 anys detinguda per matar presumptament la seva amiga, de 65, al domicili d'aquesta última, a Alfafar, després de discutir per qüestions relacionades amb la neteja de la cambra de bany, va ingressar ahir a la presó provisional.

La titular del Jutjat d'Instrucció número cinc de Catarroja, a instàncies de la Fiscalia, va acordar aquesta mesura per una causa oberta per un delicte d'homicidi imprudent, a l'espera de rebre l'informe definitiu de l'autòpsia.

Els forenses de l'Institut de Medicina Legal de València encara no han pogut pronunciar-se sobre si el traumatisme que presentava la víctima a la part posterior del crani és compatible amb una caiguda accidental, com així refereix l'acusada, o si aquesta li va colpejar de forma intencionada amb algun objecte contundent.

Els primers agents que van entrar a la casa després de ser alertats del que havia passat van trobar la sexagenària estesa a terra de la cambra de bany i una bàscula ensangonada. En el comunicat de lesions realitzat pels sanitaris que van atendre la víctima, encara amb vida quan van arribar, van reflectir que a més del fort traumatisme aquesta presentava policontusions i hematomes a la cara.

Per mirar de justificar aquestes lesions la presumpta homicida va al·legar davant la jutgessa que va ser la mateixa víctima, qui, estant ja a terra, es va colpejar de la ràbia. Així, nega completament que li clavés cops o puntades de peu estant ja aquesta indefensa. De fet, en la seva declaració en seu judicial la dona va tornar a insistir que simplement li va donar una empenta quan intentava defensar-se de la seva amiga, qui li havia donat una bufetada i anava agredir amb la garrafa de lleixiu que portava a la mà.

L'acusada, que va patir una forta crisi d'ansietat després de l'ocorregut, va ser traslladada a primera hora del matí d'ahir als jutjats de Catarroja. No obstant això, no va ser fins passades les dues de la tarda quan va ser conduïda per dos agents davant la jutge per ser interrogada. Pel que sembla, la seva declaració es va endarrerir perquè el jutjat esperava rebre l'informe preliminar de l'autòpsia, tot i que segons ha pogut saber aquest diari, ahir a la tarda encara no s'havia pogut concloure.

Amparo i Ramona es coneixien des de feia anys i dilluns passat van discutir per una qüestió tan banal com l'ús del lleixiu en la neteja del bany. Aquesta baralla entre amigues ha acabat amb una d'elles morta i l'altra a la presó.