El laborisme de Jeremy Corbyn ha aconseguit escurçar a només tres punts la diferència amb els conservadors de la primera ministra britànica, Theresa May, en una nova enquesta publicada al diari The Times. El sondeig, de la firma YouGov una setmana abans de les eleccions, atorga als laboristes el 39% de suport, una pujada de tres punts semblant a la del cap de setmana passat, mentre que els tories van baixar un punt fins al 42%. Fa un mes, la diferència era de gairebé vint punts.

YouGov, que va entrevistar més de 6.000 persones, atorga als liberaldemòcrates el 7% de suport, amb un descens d'un punt, mentre que l'antieuropeu i antiimmigració Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP) es manté en el 4%. May va exalçar ahir les «oportunitats» que portarà el Brexit per a un Regne Unit «alliberat» de la Unió Europea, davant de l'argument oposat de Corbyn, que va advertir del «desastre econòmic» de no aconseguir un acord amb Brussel·les.

La primera ministra va exposar una visió de futur engrescadora i positiva per a un Regne Unit «alliberat de les cadenes imposades per Brussel·les», davant del discurs d'un líder laborista encoratjat, que va incidir en la importància de mantenir els llaços amb els mercats europeus.

En la seva intervenció en un acte a la localitat de Guisborough, al nord-est del país, May no va al·ludir en cap moment la seva criticada absència del debat televisiu de dimecres a la nit a la BBC, on va participar el seu rival laborista.

May parla d'«oportunitats»

La primera ministra va destacar les «oportunitats» que, segons ella, la sortida del bloc comportarà per al país i va instar els votants a «unir-se» per donar suport a la seva candidatura. «Aquest gran moment necessita un gran esforç nacional en què ens hem d'unir amb un propòsit i, sense importar el que hàgim votat en el referèndum de juny, hem de tenir la determinació de fer que els pròxims anys siguin un èxit», va destacar.

Per la seva banda, Corbyn va detallar una visió antagònica davant d'una audiència congregada a Basildon, al comtat anglès d'Essex (sud del país), on va alertar de l'«enfoc temerari» adoptat pel partit de May davant del Brexit i va prevenir contra el «desastre econòmic» que suposaria no arribar a cap acord amb Brussel·les.