La Fiscalia holandesa investigarà, a petició oficial d'Àustria, les declaracions sobre l'Islam fetes pel líder ultradretà Geert Wilders, que va afirmar que aquesta religió és «una ideologia de la guerra i l'odi» durant un discurs a Viena.

Va ser Àustria el país que va demanar al Govern holandès iniciar una investigació pels comentaris realitzats per Wilders en el marc d'aquest discurs, que va pronunciar a Viena l'any 2015.

«L'Islam insta la gent a ser ter-rorista. L'Alcorà no deixa cap dubte sobre això», va afirmar llavors el polític que dirigeix el Partit de la Llibertat (PVV), el segon més gran dels Països Baixos.

Una organització islàmica va denunciar aquest discurs a la policia austríaca, fet que va portar a l'obertura d'una investigació en aquest país, tot i que una portaveu policial va informar ahir que ara han decidit no seguir amb la denúncia sinó «transferir-la» a Holanda perquè porti a terme una investigació sobre aquestes declaracions fetes pel polític ultradretà, que també va concórrer a les dar-reres eleccions, però sense obtenir la victòria.